U bevindt zich hier: Home / Wonen & Leven / Afval & milieu

Afval & milieu

De ophaalschema's en de afvalkalender voor dit jaar zijn te vinden onder Afval per soort.

 • Gemeentelijke afvalstraat

  Adres: Hoornse Jaagweg 2a te Oosthuizen. Openingstijden: elke maandag-, woensdag- en vrijdagochtend en de eerste zaterdagochtend van de maand van 10.15 tot 12.00 uur.

  De afvalstraat is alleen bedoeld voor de inwoners van de gemeente Zeevang. Bij het aanbieden kan naar een legitimatie worden gevraagd. Het aangeboden afval wordt geregistreerd, bij overschrijding van de toegestane hoeveelheid KCA, schoon hout, puin of bouw- en sloopafval dient u zelf zorg te dragen. Landbouwfolie wordt opgehaald door het landbouwschap. Autobanden kunt u inleveren bij uw garagehouder.

  Bij de afvalstraat kunt u het volgende gescheiden aanbieden.

  Lees meer
 • Grof huisvuil

  Grof huisvuil wordt alleen opgehaald wanneer dit telefonisch wordt gemeld bij SITA Recycling Services en dient op de ophaaldag voor 7.30 uur te worden aangeboden. Aanmelden kan op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur, bij SITA Recycling Services te Hoorn tel. 0229-279060.

  IJzeren voorwerpen en Wit- en Bruingoed dienen gescheiden van het overige grof huisvuil aangeboden te worden. Per aanbieding kunt u maximaal 1m³ grof huisvuil aanbieden. Het afval dient goed gebundeld te zijn, niet zwaarder te wegen dan 25 kg en niet langer te zijn dan 1 meter, uitgezonderd bankstellen.

  Asbest, glas, landbouwfolie, puin, banden en bouw- en sloopafval horen niet bij het grof huisvuil en worden niet meegenomen. Onder het kopje Gemeentelijke afvalstraat wordt aangegeven waar u deze afvalstoffen kunt aanbieden.

 • Afval per soort

  Informatie over het aanbieden van groente-, fruit- en tuinafval, takken versnipperen, glas, papier en karton, textiel, huisraad, kerstbomen, klein chemisch afval, wit- en bruingoed en restafval.

  Lees meer
 • Afval scheiden

  Waar laat ik dat leeg pak vruchtensap?
  Bij het oud papier, toch? Dus niet.
  Wijnglas kapot: in de glasbak ermee, zou je denken. Alweer fout.
  Denk je dat je goed bezig bent…

  Op internet staat nu een handig hulpmiddel: de Afvalscheidingswijzer. Deze laat op interactieve wijze zien in welke afvalbak een bepaald afgedankt product thuishoort. Klik op de Afvalscheidingswijzer.

 • Energielabels en energielabelaars

  Informatie over energielabels voor apparaten, auto's en woningen kunt u vinden op de site Energielabel.nl. Wanneer u een energielabel voor uw woning nodig heeft, kunt u hiernaast ook informatie zoeken op Energielabelaars.nl, op deze site is een zoekfunctie opgenomen om energielabelaars in de buurt te vinden. 

 • BespaarDaar: Bespaar op uw energierekening!

  Kunt u als woningeigenaar besparen op uw energierekening? Ja, dat kan! Het CO2-Servicepunt van de provincie Noord-Holland is samen met de Noord-Hollandse gemeenten de campagne ‘BespaarDaar!’ gestart.

  Lees meer

Bezoekadres

Raadhuisstraat 24
Oosthuizen

Postadres

Postbus 1
1474 ZG Oosthuizen
Tel: (0299) 409 409
Fax: (0299) 409 429

E-mail: gemeente@zeevang.nl
Openingstijden
Routebeschrijving

Digitale gemeentegids
Digitale gemeentegids
 

 Twitter Gemeente Zeevang

Twitter Zeevang

 Link naar informatiepagina met info over voorgenomen fusie met gemeente Edam-Volendam.

Info over de fusie