U bevindt zich hier: Home / Actueel / Nieuws

Nieuws

 • Raadsbesluiten 19 mei 2015.

  raadzaal

  De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van 19 mei 2015 de volgende besluiten genomen:

   

  Lees meer
 • Naturalisatie mevrouw Kadija Hassan Ali

  Mevrouw Kadija Hassan Ali en burgemeester Heerschop.

  Dinsdag 19 mei jl. is mevrouw Kadija Hassan Ali genaturaliseerd. Burgemeester Heerschop ontving haar, haar man en kinderen in het gemeentehuis. Haar man en kinderen zijn al eerder genaturaliseerd. Als Nederlandse gaat ze Kadija Hassan heten.

  Lees meer
 • Boortoren NAM in aantocht

  Logo NAM.

  Eind deze week arriveren de eerste vrachtwagens op de NAM-locatie aan de Havermeerweg in Noordbeemster. Eind maart 2015 kondigde de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) de  boring van twee extra putten in Noordbeemster al aan. Nu is het zo ver. De boortoren is in aantocht voor het boren van de eerste put. Eind deze week wordt de boortoren op de NAM-locatie in Dalen, Drenthe, afgebroken en in vrachtwagens vervoerd naar de NAM-locatie aan de Havermeerweg in Noordbeemster voor de boring op deze locatie.

  Lees meer
 • Breiend naar Edam-Volendam

  Vrouwenclub Oosthuizen aan het breien

  De Vrouwenclub in Oosthuizen kan er geen genoeg van krijgen. Al zeventig bomen tussen Edam en Oosthuizen zijn aangekleed met breiwerk. Vanwege de op handen zijnde fusie is vorig jaar een ludieke actie gestart: breiend naar Edam-Volendam!

  Lees meer
 • Uitnodiging bouwbedrijven voor bijeenkomst realisatie MFA

  De gemeente Zeevang  nodigt in samenwerking met  Zeevang Ondernemers  bedrijven die actief zijn in de bouw uit voor een bijeenkomst over de realisatie van de Multifunctionele Accommodatie Oosthuizen. De bijeenkomst vindt plaats op 26 mei a.s. aanvang 20.00 uur in het gemeentehuis in Oosthuizen.

  Lees meer
 • Verkeersbesluit opheffen voorrangssituatie Seevancksweg met Zwanebloemlaan te Oosthuizen

  Het college van burgemeester en wethouders van Zeevang maakt bekend dat het college op 29 april 2015 heeft besloten om de voorrangssituatie op de kruising Seevancksweg met de Zwanebloemlaan op te heffen. Deze maatregel wordt genomen om de veiligheid op de weg te bevorderen, het gebruik van de weg en  de vrijheid van verkeer te waarborgen en door verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade te beperken.

  Lees meer
 • Gemeentelijke woning te huur

  De gemeente Zeevang heeft per direct een twee-kamer-woning met inpandige bijkeuken/berging te huur aan de Cornelis van Bergenstraat te Oosthuizen. Deze woning is bij uitstek geschikt voor senioren (alleenstaanden vanaf 55 jaar).

  Lees meer
 • Politie waarschuwt voor insluiping door oplichters

  De politie Noord-Holland waarschuwt mensen om extra alert te zijn voor insluipers en oplichting. De afgelopen maanden zijn onder andere in Wormer, Zaandijk, Assendelft, Volendam, Landsmeer en Hoofddorp mensen – met name ouderen - de dupe geworden van oplichters.

  Lees meer
 • Maak burgerinitiatieven mogelijk in jouw omgeving!

  Neem het heft in eigen handen en draag samen met jouw straatgenoten, buurtbewoners of verenigingsleden een burgerinitiatief aan bij de gemeente Zeevang.

  Lees meer
 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Hoek Spaans

  Burgemeester Heerschop en Jaap Hoek Spaans.

  De heer Hoek Spaans uit Middelie is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Aan burgemeester Heerschop de eer om hem de versierselen op te spelden.

  Lees meer
 • Leerlingen leggen krans bij monument

  Kranslegging 2015.

  Burgemeester Heerschop ontving vandaag de groepen 8 van basisschool Het Kraaiennest op het gemeentehuis vanwege de kranslegging bij het monument voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

  Lees meer
 • Verkeersbesluit parkeerplek voor Thuiszorg te Oosthuizen

  Het college van burgemeester en wethouders van Zeevang maakt bekend dat het college op 23 april 2015 heeft besloten om de Thuiszorg welke is gevestigd in het verzorgingshuis de Seevanck een eigen parkeerplaats toe te kennen. Deze maatregel wordt genomen om de veiligheid op de weg te bevorderen en de vrijheid van verkeer te waarborgen.

  Lees meer
 • Lintjesregen 2015

  Lintjesregen 2015

  In het kader van de jaarlijkse lintjesregen heeft burgemeester Heerschop vanmorgen aan zeven inwoners van de gemeente Zeevang een Koninklijke Onderscheiding mogen uitreiken. Dit vond plaats tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis. Mevrouw Nelly Wiltenburg - Bouwes, de heer Iense Joosten, de heer Harry Tellinga, mevrouw Annie Visser - Schardam, mevrouw Aaf De Hoop - Scholten, mevrouw Anuscka Postma - Tigchelaar en de heer Henk Kastelein zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor hun vele vrijwilligerswerk voor de samenleving.

  Lees meer
 • Raadsbesluiten 21 april 2015

  De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van 21 april 2015 de volgende besluiten genomen:

  Lees meer
 • Nieuwe markering voor wandelroutes in Laag-Holland

  Voorbeeld keuzepunt paal.

  In opdracht van het recreatieschap Twiske-Waterland werkt Recreatie Noord-Holland aan de realisatie van het Wandelnetwerk Laag-Holland. Bestaande themaroutes verdwijnen en worden vervangen door routes te volgen aan de hand van een nieuwe markering. Het Wandelnetwerk maakt de verbinding tussen meerdere routes eenvoudiger zodat de wandelaar nog meer verschillende routes kan bewandelen.

  Lees meer
 • Het Breed Loket Zeevang

  Gehandicaptenparkeerkaart of aanvullend openbaar vervoer nodig? Neem contact op met het Breed Loket van de gemeente Zeevang via tel. 0299-409409 of info@breedloketzeevang.nl

 • Bent u geschikt als pleegouder? Luna zoekt pleegouders

  Er is een tekort aan pleegouders - ook voor de gemeente Zeevang. Spirit pleegzorg is in samenwerking met pleegzorg Nederland een nieuwe actie gestart om pleegouders te werven.

  Lees meer
 • Noord-Hollandse gemeenten en provincie investeren in het maaien van waterplanten

  De provincie Noord-Holland en een aantal gemeenten langs de Markermeerkust van Hoorn tot aan Waterland trekken samen 40.000 euro uit om het komende vaarseizoen waterplanten te maaien. Waterplanten zorgen voor schoon en gezond water, maar de recreatievaart heeft hier last van. Daarom start deze zomer een pilot om ervaring op te doen met het maaien van waterplanten.

  Lees meer
 • Verloren of gestolen reisdocument of rijbewijs

  Vanaf maandag 13 april kunt u hiervoor terecht bij de gemeente en niet meer bij de politie. In plaats daarvan wordt er bij de balie van burgerzaken een formulier (proces-verbaal) ingevuld, waarin u uitlegt hoe u het oude document bent kwijtgeraakt.

  Lees meer
 • Invoering trekkerrijbewijs op 1 juli 2015

  Op 1 juli 2015 wordt de categorie T op het rijbewijs ingevoerd. Deze categorie geldt voor het rijden op de openbare weg met land- en bosbouwtrekkers (LBT) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS). Met de categorie T mag u (vanaf 16 jaar) een LBT of MMBS met aanhangwagen besturen op de openbare weg.

  Lees meer
 • Tentoonstelling van Johan Braakensiek illustrator en tekenaar in het Schooltje van Dik Trom

  Johan Braakensiek

  In het Schooltje van Dik Trom zijn tot 1 oktober 2015 tekeningen te zien van Johan Coenraad Braakensiek, illustrator van onder andere de Dik Trom boeken.

  Lees meer
 • Uitbreiding actviteiten bestaande NAM-locatie in Noordbeemster

  Logo NAM.

  Nederland maakt dankbaar gebruik van aardgas. Met aardgas verwarmen we onze woonkamers, koken we onze aardappelen en kunnen we warm douchen. Een deel van de industrie draait erop en aardgas wordt ook gebruikt voor elektriciteitsopwekking. De vraag naar energie groeit snel. Er wordt veel nagedacht over energiebesparing en over de toepassing van hernieuwbare energiebronnen. Aardgas kent vele voordelen waardoor het zowel in de overgangsfase naar een duurzame energievoorziening, als in de totale energiemix een belangrijke rol blijft spelen.

  Lees meer
 • Nieuwe regels voor sociale huurwoningen in stadsregio Amsterdam – en dus ook in Zeevang.

  logo woningnet

  Als gevolg van de nieuwe Huisvestingswet mogen gemeenten in de regio minder sociale huurwoningen reserveren voor eigen inwoners of voor mensen die in de buurt werken.

  Lees meer
 • Eindigt uw AWBZ-indicatie voor begeleiding over 2 maanden?

  Neem contact op met het Breed Loket van de gemeente Zeevang via 0299-409409 of info@breedloketzeevang.nl.

 • Onjuiste informatie aanbieding percelen bouwgrond grenzend aan plan Waterrijk

  De afgelopen maanden worden wij als gemeente geconfronteerd met vragen om informatie inzake percelen grond die te koop worden aangeboden als bouwgrond. Het betreft de percelen met de kadastrale aanduiding: gemeente Oosthuizen, sectie E, nummers E 161, 162 & 164, grootte 4.88 ha. Bij deze aanbieding wordt ten onrechte de indruk gewekt dat deze gronden bestemd zijn voor woningbouw en in ontwikkeling zullen worden gebracht nadat Waterrijk deel 1A is ontwikkeld.

  Lees meer
 • Bewoners en ondernemers in actie voor zonnepanelen op scholen Zeevang

  Vanuit het Energieakkoord liggen er hoge ambities als het gaat om het duurzaam opwekken van energie. Gemeenten hebben hierin een voorbeeldfunctie. Om hier invulling aan te geven, stelt gemeente Zeevang een bedrag van € 19.500,- beschikbaar voor zonnepanelen op de vier kleine basisscholen in de gemeente. Door de toepassing van zonnepanelen zal de energierekening van de scholen fors dalen.

  Lees meer
 • Raadsbesluiten vergadering 17 februari 2015

  De raad heeft in zijn vergadering van 17 februari 2015 de volgende besluiten genomen.

  Lees meer
 • Publicaties gemeente Zeevang in “De Uitkomst”

  Na het stoppen van de Polder Express is de gemeente Zeevang op zoek gegaan naar een andere krant voor haar gemeentelijke publicaties. Er is besloten vanaf 6 januari 2015 t/m 29 december 2015 onze gemeentelijke publicaties in “De Uitkomst” te publiceren.

 • Krijgt u (langdurige) zorg?

  hoe verandert mijn zorg

  Dan is de website www.hoeverandertmijnzorg.nl voor u. Want in 2015 verandert er veel in de zorg.

  Lees meer
 • Voorlopig ontwerp MFA goed ontvangen door gebruikers

  Op 26 november jl. vond een inloopavond in het Gemeentehuis plaats voor presentatie van het voorlopig ontwerp van de MFA Oosthuizen. Voorafgaand hieraan is een vertegenwoordiging van hoofdgebruikers van het nieuwe gebouw geïnformeerd over de ontwikkeling.

  Lees meer
 • Onjuiste informatie aanbieding percelen bouwgrond grenzend aan plan Waterrijk

  De laatste weken worden wij als gemeente geconfronteerd met vragen om informatie inzake twee percelen grond die te koop worden aangeboden als bouwgrond. Het betreft de percelen met de kadastrale aanduiding: gemeente Oosthuizen, sectie E, nummers E 161, 162 & 164, grootte 4.88 ha.
  Bij deze aanbieding wordt ten onrechte de indruk gewekt dat deze gronden bestemd zijn voor woningbouw en in ontwikkeling zullen worden gebracht nadat Waterrijk deel 1A is ontwikkeld.

  Lees meer

Bezoekadres

Raadhuisstraat 24
Oosthuizen

Postadres

Postbus 1
1474 ZG Oosthuizen
Tel: (0299) 409 409
Fax: (0299) 409 429

E-mail: gemeente@zeevang.nl
Openingstijden
Routebeschrijving

 

Digitale gemeentegids
Digitale gemeentegids
 

 Twitter Gemeente Zeevang

Twitter Zeevang

 

 Link naar informatiepagina met info over voorgenomen fusie met gemeente Edam-Volendam.

Info over de fusie