U bevindt zich hier: Home / Actueel / Nieuws

Nieuws

 • Werkzaamheden aan het spoor Oosteinde Oosthuizen

  In de nacht van zondag de 11e op maandag de 12e werkt ProRail aan het spoor bij de overgang Oosteinde in Oosthuizen. Dit zal wat geluidsoverlast geven en de overgang wordt tijdens die werkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, fietsers kunnen wel gebruik maken van de overgang. Er zullen borden worden geplaatst en tevens worden er verkeersregelaars ingezet tijdens de wegafsluiting.

  Lees meer
 • Nieuw boerenlandpad Beets-Oudendijk

  Trekpontje

  Zeevang is bij uitstek geschikt om te wandelen. Op donderdag 1 oktober om 16.00 uur zal wet-houder Schütt (gemeente Zeevang) met wethouder Van de Pol (gemeente Koggenland) een nieuw boerenlandpad openen. Het gaat om een onverhard wandelpad dat Beets met Oudendijk verbindt. Dit wandelpad maakt deel uit van het wandelnetwerk Laag-Holland.

  Lees meer
 • Ruim 96.000 mensen laten woonduur omzetten in inschrijfduur

  Mogelijkheid nog tot 31 december 2015
  Dit jaar hebben al 96.991 inwoners van de stadsregio Amsterdam hun woonduur om laten zetten in inschrijfduur door zich in te schrijven bij WoningNet.

  Lees meer
 • Sporthal in Oosthuizen als mogelijke crisisopvanglocatie

  De gevolgen van de vluchtelingencrisis zijn nu ook in Nederland goed merkbaar. De Nederlandse overheid benadert deze vluchtelingenstroom ook als een daadwerkelijke crisis.

  Lees meer
 • Bekendmaking mandaat aanbesteding hulpmiddelen

  Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Zeevang, gelet op artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht; maakt bekend dat het college op 18 augustus 2015 heeft besloten mandaat, volmacht en machtiging te verlenen aan het college van burgemeester en wethouders van gemeente Zaanstad om de aanbesteding van hulpmiddelen uit te voeren.

  Lees meer
 • Raadsbesluiten 8 september 2015

  De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van 8 september  2015 de volgende besluiten genomen:

  Lees meer
 • Start bouw MFA Oosthuizen nabij

  MFA.

  De MFA Oosthuizen in Waterrijk staat nu echt aan de vooravond van haar uitvoering. De MFA gaat onderdak bieden aan basisschool het Kraaiennest, Cultureel Centrum De Watering en Berend Botje. In de afgelopen periode heeft de gemeente een aannemer geselecteerd.

  Lees meer
 • Asfalteringswerkzaamheden Middelie

  Afbeelding verkeersbord wegwerkzaamheden.

  Op donderdag 10 september 2015 wordt er een inloopavond gehouden over de in het najaar uit te voeren asfalteringswerkzaamheden in Middelie. Dit betreffen de volgende weggedeelten c.q. werkzaamheden:

  Lees meer
 • Verkiezing Leukste Sportvereniging

  Afbeelding van Logo Verkiezing Leukste Sportvereniging.

  Op 7 september 2015 gaat de 4e editie van de Verkiezing van de Leukste Sportvereniging van start. Ben je trots op jouw vereniging en wil je dat aan iedereen laten zien, meld je dan voor 7 september aan!

  Lees meer
 • Politievrijwilligers voor een veiliger samenleving

  Logo Politie.

  Naast je dagelijks werk, op straat in uniform aan de slag als politieman of- vrouw. Om bij te dragen aan een veilige samenleving hoef je geen beroepsagent te zijn. Als vrijwilliger kun je de politie helpen en problemen op straat voorkomen. De politie Noord-Holland zoekt politievrijwilligers voor de gebieden Texel, Den Helder en Zaanstad. Interesse? Meld je aan en kom op een van de voorlichtingsavonden.

  Lees meer
 • Campagne Veilig Zakelijk Internetten

  Heb jij de beveiliging van de computers, tablets en smartphones in jouw bedrijf op orde? En zijn je wifi-netwerk en servers voldoende beschermd?” MKB-Nederland biedt ondernemers de kans de veiligheid van hun digitale bedrijfsomgeving door een hacker op de proef te laten stellen en te tonen waar de digitale deuren open staan. Zo kunnen ze zich beter tegen cybercriminaliteit beschermen.

  Lees meer
 • Aangifte van huwelijk en partnerschap verandert vanaf 1 september 2015

  Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u aan de ambtenaar van de burgerlijke stand het voornemen kenbaar om te willen trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te willen gaan.

  Lees meer
 • Inschrijving grootste fietsonderzoek ooit gestart

  Logo fietstelweek.

  Op 14 september start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Voor het eerst worden alle fietsbewegingen die fietsers maken in kaart gebracht. Fietsers worden opgeroepen mee te doen aan dit onderzoek, dat een week duurt. Inmiddels hebben al meer dan 4500 deelnemers zich aangemeld. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het fietsnetwerk te verbeteren.

  Lees meer
 • Bekendmaking

  Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Zeevang, gelet op artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht; maakt bekend dat het college op 8 juli 2015 heeft besloten mandaat, volmacht en machtiging te verlenen aan het college van burgemeester en wethouders van gemeente Purmerend om de aanbesteding van trapliften uit te voeren.

  Lees meer
 • Fotowedstrijd

  Wilt u uw foto op de omslag van de gemeentegids 2016? De gemeente is op zoek naar spontane digitale foto's van de samenleving en de omgeving van de gemeente.

  Lees meer
 • Waarschuwing - Aanbieding percelen grond in Oosthuizen nabij Plan-Waterrijk als bouwgrond is onjuist

  Weiland wordt aangeboden als bouwgrond. De gemeente Zeevang krijgt veel vragen van aspirant-kopers over percelen grond die grenzen aan twee delen van het plan-Waterrijk. Het gaat om de percelen met de kadastrale aanduiding gemeente Oosthuizen, sectie E, nummers 2269, 2273, 2280, 2293, 2300, 2309, 2312, 2314, 2318, 2320, 2321, 2322, 2323, 2324 die in eigendom zijn van Groza B.V. te Haarlem.

  Lees meer
 • Raadsbesluiten 23 juni 2015

  De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van 23 juni 2015 de volgende besluiten genomen:

  Lees meer
 • Subsidie beschikbaar voor woningisolatie gemeente Zeevang

  banner subsidie woningisolatie

  Energie besparen in de gemeente Zeevang is nu extra interessant. Voor woningeigenaren is er tot een maximum van 1.000 euro subsidie beschikbaar voor onder meer woningisolatie, een zonneboiler of een warmtepomp. De gemeente Zeevang wil via deze subsidie, samen met inwoners, de bestaande bouw verduurzamen.

  Lees meer
 • Onjuiste informatie aanbieding percelen bouwgrond grenzend aan plan Waterrijk

  De afgelopen maanden worden wij als gemeente geconfronteerd met vragen om informatie inzake percelen grond die te koop worden aangeboden als bouwgrond. Het betreft de percelen met de kadastrale aanduiding: gemeente Oosthuizen, sectie E, nummers E 161, 162 & 164, grootte 4.88 ha. Bij deze aanbieding wordt ten onrechte de indruk gewekt dat deze gronden bestemd zijn voor woningbouw en in ontwikkeling zullen worden gebracht nadat Waterrijk deel 1A is ontwikkeld.

  Lees meer
 • Onjuiste informatie aanbieding percelen bouwgrond grenzend aan plan Waterrijk

  De laatste weken worden wij als gemeente geconfronteerd met vragen om informatie inzake twee percelen grond die te koop worden aangeboden als bouwgrond. Het betreft de percelen met de kadastrale aanduiding: gemeente Oosthuizen, sectie E, nummers E 161, 162 & 164, grootte 4.88 ha.
  Bij deze aanbieding wordt ten onrechte de indruk gewekt dat deze gronden bestemd zijn voor woningbouw en in ontwikkeling zullen worden gebracht nadat Waterrijk deel 1A is ontwikkeld.

  Lees meer

Snel naar

Bezoekadres

Raadhuisstraat 24
Oosthuizen

Postadres

Postbus 1
1474 ZG Oosthuizen
Tel: (0299) 409 409
Fax: (0299) 409 429

E-mail: gemeente@zeevang.nl
Openingstijden
Routebeschrijving

Digitale gemeentegids
Digitale gemeentegids
 

 Twitter Gemeente Zeevang

Twitter Zeevang

 Link naar informatiepagina met info over voorgenomen fusie met gemeente Edam-Volendam.

Info over de fusie