U bevindt zich hier: Home / Actueel / Nieuws

Nieuws

 • ZeevangNet biedt glasvezel voor iedereen

  ZeevangNet biedt glasvezel voor iedereen begin 2016, een unieke kans voor alle inwoners van Zeevang. De gemeente Zeevang heeft samen met de Dorpsraden het initiatief genomen een modern glasvezelnetwerk aan te leggen voor alle adressen in de Zeevang.

  Lees meer
 • NL-Alert geeft in de regio Zaanstreek-Waterland direct informatie bij een noodsituatie

  NL-Alert

  Op 7 december wordt het NL-Alert controlebericht weer uitgezonden.

  Lees meer
 • Definitieve uitslag Gemeenteraadsverkiezingen Edam-Volendam 2015

  Invulformulier verkiezingen.

  Het hoofdstembureau heeft in een openbare zitting op vrijdag 20 november 2015 de verkiezingsuitslag definitief vastgesteld. De definitieve uitslag is wat betreft de zetelverdeling gelijk aan de voorlopige uitslag, zoals die op de verkiezingsavond bekend gemaakt is. Dat wil zeggen:

  Lees meer
 • 3 vacatures nieuwe gemeente Edam-Volendam

  Er zijn momenteel 3 vacatures bij de nieuwe gemeente Edam-Volendam. We zijn op zoek naar een Concerncontroller, Afdelingshoofd Ruimtelijke ontwikkeling en een Afdelingshoofd Samenleving. Zie via lees meer nadere informatie.

  Lees meer
 • Naturalisatie mw. Mul-Jakovleva

  Naturalisatie

  Dinsdag 17 november 2015 is mevrouw Mul-Jakovleva genaturaliseerd. Ze kwam met haar man. Ook waren 2 familieleden bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig. Mevrouw Mul-Jakovleva is geboren inTsjeljabinsk Sovjetunie. Ze is in maart 2012 in Nederland komen wonen in Warder. Op 22 okotber 2012 is ze gtrouwd met de heer Mul in Zeevang.

  .

 • Raadsvergadering op 26 november 2015

  De raadsvergadering vindt deze maand plaats in het vergadercentrum Schepenmakersdijk 16 te Edam, en wel op 26 november; aanvang 21:45 uur.
  Daaraan voorafgaand is er een gezamenlijke bespreekronde van het raadsplein.

  Lees meer
 • Kinderen brengen burgemeester Heerschop ontbijtje op gemeentehuis

  burgemeestersontbijt 2015

  Vrijdagochtend  brachten 40 kinderen van OBS Meester Haye uit Beets een ontbijtje bij burgemeester Heerschop in de raadszaal van het gemeentehuis.  In de raadszaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen.

  Lees meer
 • Verhaal van vrijwilliger Ronja Philips

  Zie via 'lees meer' het verhaal van vrijwilliger Ronja Philips die bij de crisisopvang van de vluchtelingen in Oosthuizen heeft geholpen.

  Lees meer
 • Asfaltonderhoud Middelie

  In de periode van woensdag 11 november 2015 (ca. 7.00 uur) tot en met vrijdag 4 december  2015 (ca. 17.00 uur) worden er werkzaamheden uitgevoerd in Middelie op de volgende weggedeelten; Middelie 46 t/m 87, 114 t/m 117, Zijvend 1 t/m 46, Axwijk 1 t/m 4, Edammerdijkje 1 t/m 24 en Brink 1 te Middelie.

  Lees meer
 • Meest gestelde vragen inzake de crisisopvang vluchtelingen in Cultureel Centrum de Watering in Oosthuizen

   De meest gestelde vragen inzake de crisisopvang van vluchtelingen hebben wij voor u beantwoord in het onderstaande document.

  Lees meer
 • Liveblog crisisopvang vluchtelingen in Oosthuizen

  Via deze liveblog houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen betreffende de crisisopvang vluchtelingen in Oosthuizen.

  Lees meer
 • Plan Gladheidbestrijding 2015-2016 ter inzage

  gladheidbestrijding

  De gemeente Zeevang bereidt zich ook dit jaar weer goed voor op de komende winter. Daarom is er een nieuw plan voor de gladheidbestrijding opgesteld voor het komende seizoen.

  Lees meer
 • Naturalisatie mevrouw Usachenko

  Mevrouw Usachenko en burgemeester Heerschop.

  Vorige week is mevrouw Tetiana Ivanivna Usachenko genaturaliseerd. Ze kwam met haar gezin. Ook haar vader en moeder waren bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig. Die waren over uit het buitenland. Mevrouw Usachenko is geboren in Kherson, toenmalige Sovjetunie, nu Oekraïne.

  Lees meer
 • Melden van sportkampioenen

  Ieder jaar huldigt het gemeentebestuur degenen die in hun tak van sport Nederlands (of zelfs Europees) kampioen zijn geworden. Om er zeker van te zijn dat er niemand over het hoofd wordt gezien vraagt de gemeente dit via het formulier > aanmeldformulier sportkampioenen te melden.

  Lees meer
 • Oproep voor vrijwilligers voor crisisopvang vluchtelingen

  Ben je bereid om te helpen tijdens de opvang van vluchtelingen in Oosthuizen? Sporthal De Watering in Oosthuizen wordt op 2 november aangemeld als potentiële crisisopvanglocatie. Mocht hier door het COA gebruik van worden gemaakt, dan hebben wij graag de beschikking over vrijwilligers op diverse gebieden.

  Lees meer
 • Inloopavond inzake crisis opvang vluchtelingen

  Net als veel andere gemeenten in ons land heeft de gemeente Zeevang van de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie meermalen het verzoek ontvangen om na te gaan of acuut slaapplaatsen kunnen worden ingericht voor de opvang van vluchtelingen. Het gaat daarbij om kortdurende crisisopvang voor 3 x 24 uur met een mogelijke verlenging tot maximaal een week. Deze crisisopvang is bedoeld voor vluchtelingen waarvoor in de bestaande (tijdelijke) opvangcentra nog geen ruimte is.

  Lees meer
 • Tijdelijke werkzaamheden op NAM-locatie Havermeerweg te Beemster

  p 21 oktober start NAM met de uitvoering van tijdelijke werkzaamheden op de gaswinning- en behandelingslocatie aan de Havermeerweg in Beemster. Het betreft hier voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn om de in dit voorjaar op deze locatie geboorde put in gebruik te kunnen nemen.

  Lees meer
 • Historische documentaire ruilverkaveling en streekverbetering Zeevang

  Ruilverkaveling en streekverbetering Zeevang.

  De historische verenigingen van Oosthuizen, Middelie en Warder zijn de initiatiefnemers tot het maken van een aansprekende en aangrijpende documentaire over de ruilverkaveling en de streekverbetering in de polder de Zeevang, nu ruim 50 jaar geleden. Voor het maken van deze documentaire hebben de historische verenigingen een beroep kunnen doen op professioneel documentairemaker Erik Willems die landelijke bekendheid verwierf met onder meer documentaires voor Andere Tijden.

  Lees meer
 • Raadsbesluiten 13 oktober 2015

  De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van 13 september  2015 de volgende besluiten genomen:

  Lees meer
 • Nieuw boerenlandpad Beets-Oudendijk geopend

  Opening boerenlandpad Beets-Oudendijk.

  Op donderdag 1 oktober jl. hebben wethouder Hans Schütt (gemeente Zeevang) en wethouder Caroline van de Pol (gemeente Koggenland) een nieuw boerenlandpad geopend. Het gaat om een wandelpad tussen Beets en Oudendijk. Bij deze wandeling maak je als wandelaar gebruik van een trekpontje om de Grote Waterling over te steken.

  Lees meer
 • WonenPlus Zeevang zoekt vrijwilligers

  Vrijwilligerswerk is dankbaar werk. Bij Wonenplus zijn we op zoek naar mensen die graag iets voor een ander willen betekenen. We bieden diverse vormen van vrijwilligerswerk, waarbij samen met u gekeken kan worden wat voor u mogelijk en haalbaar is qua tijd en mogelijkheden.

  Lees meer
 • Gescheiden afvalinzameling op scholen en bij Voetbalvereniging Oosthuizen

  De scholen in Zeevang kunnen hun kunststof verpakkingsmateriaal en groente-, fruit- en tuinafval gescheiden gaan aanbieden. Binnenkort ontvangen zij hiervoor oranje en groene containers. Ook Voetbalvereniging Oosthuizen ontvangt binnenkort een oranje container voor het aanbieden van kunststof verpakkingsmateriaal.

  Lees meer
 • MFA Oosthuizen

   Alle informatie over de MFA is te vinden op de website www.mfa-oosthuizen.nl

 • Nieuw boerenlandpad Beets-Oudendijk

  Trekpontje

  Zeevang is bij uitstek geschikt om te wandelen. Op donderdag 1 oktober om 16.00 uur zal wet-houder Schütt (gemeente Zeevang) met wethouder Van de Pol (gemeente Koggenland) een nieuw boerenlandpad openen. Het gaat om een onverhard wandelpad dat Beets met Oudendijk verbindt. Dit wandelpad maakt deel uit van het wandelnetwerk Laag-Holland.

  Lees meer
 • Ruim 96.000 mensen laten woonduur omzetten in inschrijfduur

  Mogelijkheid nog tot 31 december 2015
  Dit jaar hebben al 96.991 inwoners van de stadsregio Amsterdam hun woonduur om laten zetten in inschrijfduur door zich in te schrijven bij WoningNet.

  Lees meer
 • Bekendmaking mandaat aanbesteding hulpmiddelen

  Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Zeevang, gelet op artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht; maakt bekend dat het college op 18 augustus 2015 heeft besloten mandaat, volmacht en machtiging te verlenen aan het college van burgemeester en wethouders van gemeente Zaanstad om de aanbesteding van hulpmiddelen uit te voeren.

  Lees meer
 • Raadsbesluiten 8 september 2015

  De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van 8 september  2015 de volgende besluiten genomen:

  Lees meer
 • Start bouw MFA Oosthuizen nabij

  MFA.

  De MFA Oosthuizen in Waterrijk staat nu echt aan de vooravond van haar uitvoering. De MFA gaat onderdak bieden aan basisschool het Kraaiennest, Cultureel Centrum De Watering en Berend Botje. In de afgelopen periode heeft de gemeente een aannemer geselecteerd.

  Lees meer
 • Asfalteringswerkzaamheden Middelie

  Afbeelding verkeersbord wegwerkzaamheden.

  Op donderdag 10 september 2015 wordt er een inloopavond gehouden over de in het najaar uit te voeren asfalteringswerkzaamheden in Middelie. Dit betreffen de volgende weggedeelten c.q. werkzaamheden:

  Lees meer
 • Verkiezing Leukste Sportvereniging

  Afbeelding van Logo Verkiezing Leukste Sportvereniging.

  Op 7 september 2015 gaat de 4e editie van de Verkiezing van de Leukste Sportvereniging van start. Ben je trots op jouw vereniging en wil je dat aan iedereen laten zien, meld je dan voor 7 september aan!

  Lees meer
 • Politievrijwilligers voor een veiliger samenleving

  Logo Politie.

  Naast je dagelijks werk, op straat in uniform aan de slag als politieman of- vrouw. Om bij te dragen aan een veilige samenleving hoef je geen beroepsagent te zijn. Als vrijwilliger kun je de politie helpen en problemen op straat voorkomen. De politie Noord-Holland zoekt politievrijwilligers voor de gebieden Texel, Den Helder en Zaanstad. Interesse? Meld je aan en kom op een van de voorlichtingsavonden.

  Lees meer
 • Campagne Veilig Zakelijk Internetten

  Heb jij de beveiliging van de computers, tablets en smartphones in jouw bedrijf op orde? En zijn je wifi-netwerk en servers voldoende beschermd?” MKB-Nederland biedt ondernemers de kans de veiligheid van hun digitale bedrijfsomgeving door een hacker op de proef te laten stellen en te tonen waar de digitale deuren open staan. Zo kunnen ze zich beter tegen cybercriminaliteit beschermen.

  Lees meer
 • Inschrijving grootste fietsonderzoek ooit gestart

  Logo fietstelweek.

  Op 14 september start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Voor het eerst worden alle fietsbewegingen die fietsers maken in kaart gebracht. Fietsers worden opgeroepen mee te doen aan dit onderzoek, dat een week duurt. Inmiddels hebben al meer dan 4500 deelnemers zich aangemeld. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het fietsnetwerk te verbeteren.

  Lees meer
 • Bekendmaking

  Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Zeevang, gelet op artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht; maakt bekend dat het college op 8 juli 2015 heeft besloten mandaat, volmacht en machtiging te verlenen aan het college van burgemeester en wethouders van gemeente Purmerend om de aanbesteding van trapliften uit te voeren.

  Lees meer
 • Waarschuwing - Aanbieding percelen grond in Oosthuizen nabij Plan-Waterrijk als bouwgrond is onjuist

  Weiland wordt aangeboden als bouwgrond. De gemeente Zeevang krijgt veel vragen van aspirant-kopers over percelen grond die grenzen aan twee delen van het plan-Waterrijk. Het gaat om de percelen met de kadastrale aanduiding gemeente Oosthuizen, sectie E, nummers 2269, 2273, 2280, 2293, 2300, 2309, 2312, 2314, 2318, 2320, 2321, 2322, 2323, 2324 die in eigendom zijn van Groza B.V. te Haarlem.

  Lees meer
 • Raadsbesluiten 23 juni 2015

  De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van 23 juni 2015 de volgende besluiten genomen:

  Lees meer
 • Subsidie beschikbaar voor woningisolatie gemeente Zeevang

  banner subsidie woningisolatie

  Energie besparen in de gemeente Zeevang is nu extra interessant. Voor woningeigenaren is er tot een maximum van 1.000 euro subsidie beschikbaar voor onder meer woningisolatie, een zonneboiler of een warmtepomp. De gemeente Zeevang wil via deze subsidie, samen met inwoners, de bestaande bouw verduurzamen.

  Lees meer
 • Onjuiste informatie aanbieding percelen bouwgrond grenzend aan plan Waterrijk

  De afgelopen maanden worden wij als gemeente geconfronteerd met vragen om informatie inzake percelen grond die te koop worden aangeboden als bouwgrond. Het betreft de percelen met de kadastrale aanduiding: gemeente Oosthuizen, sectie E, nummers E 161, 162 & 164, grootte 4.88 ha. Bij deze aanbieding wordt ten onrechte de indruk gewekt dat deze gronden bestemd zijn voor woningbouw en in ontwikkeling zullen worden gebracht nadat Waterrijk deel 1A is ontwikkeld.

  Lees meer
 • Onjuiste informatie aanbieding percelen bouwgrond grenzend aan plan Waterrijk

  De laatste weken worden wij als gemeente geconfronteerd met vragen om informatie inzake twee percelen grond die te koop worden aangeboden als bouwgrond. Het betreft de percelen met de kadastrale aanduiding: gemeente Oosthuizen, sectie E, nummers E 161, 162 & 164, grootte 4.88 ha.
  Bij deze aanbieding wordt ten onrechte de indruk gewekt dat deze gronden bestemd zijn voor woningbouw en in ontwikkeling zullen worden gebracht nadat Waterrijk deel 1A is ontwikkeld.

  Lees meer

Snel naar

Bezoekadres

Raadhuisstraat 24
Oosthuizen

Postadres

Postbus 1
1474 ZG Oosthuizen
Tel: (0299) 409 409
Fax: (0299) 409 429

E-mail: gemeente@zeevang.nl
Openingstijden
Routebeschrijving

Digitale gemeentegids
Digitale gemeentegids
 

 Twitter Gemeente Zeevang

Twitter Zeevang

 Link naar informatiepagina met info over voorgenomen fusie met gemeente Edam-Volendam.

Info over de fusie