U bevindt zich hier: Home / Actueel / Nieuws

Nieuws

 • Rectificatie inloopbijeenkomsten versterking Markermeerdijken

  Logo HHNK.

  Op donderdag 16 oktober jl. verstuurde Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een aankondiging van diverse inloopbijeenkomsten voor de versterking van de Markermeerdijken tussen Hoorn en Amsterdam. Voor het tracé Scharwoude-Schardam is hierin een onjuiste datum en locatie vermeld. Deze bijeenkomst vindt niet plaats op woensdag 29 oktober a.s.  in het verzorgingstehuis Seevanck in Oosthuizen, maar op woensdag 26 november a.s. in Meerzicht Dienstencentrum, T. van der Meerstraat 57, 1634 EE, Scharwoude.

  Lees meer
 • 5 NOVEMBER: 'ER OP UIT' beurs

  Wil jij deze winter niet binnen blijven zitten? Trek erop uit! Ontdek waar je de lekkerste appeltaart kunt eten, het beste terrasje van Volendam kunt vinden, de verhalen van Dik Trom kunt beleven, hoe je met streekproducten de heerlijkste gerechten kunt bereiden, actief de Gouwzee op kunt of volledig tot ontspanning kunt komen.

  Lees meer
 • Programmabegroting 2015

  Afbeelding van geld.

  Tijdens de openbare raadsvergadering van 11 november a.s. zal de gemeenteraad zich buigen over de Programmabegroting 2015. Hieraan voorafgaand zal  een technische begrotingsbehandeling  plaatsvinden op 30  oktober a.s. Aan de leden van de raad zijn de Programmabegroting 2015 en de meerjarenraming 2016 -2018  verstrekt.

  Lees meer
 • Raadsbesluiten 7 oktober 2014

  Raadzaal.

  De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering op 7 oktober 2014 de volgende besluiten genomen:

  Lees meer
 • Florapro winnaar Let's DO Award 2014

  Afgelopen donderdag werd tijdens de Nacht van de Duurzaamheid op 9 oktober de winnaar van de Let's DO Award in het museum Broekerveiling in Broek in Langedijk bekend gemaakt. Uit handen van duurzaamheidsmotivator Marjan Minnesma, oprichtster van Urgenda, ontvingen Ruud Steur en Jan Pieter Hartog van Florapro in Oosthuizen en Alkmaar, de prijs voor de meest 'succesvolle duurzame innovatie'.

  Lees meer
 • Maatregelen overlast schoolplein

  In september zijn er in twee weekenden vernielingen gepleegd op het schoolplein bij de basisschool Het Kraaiennest in Oosthuizen. De basisschool is ook in april 2013 en juni 2014 doelwit geweest van vandalisme. Het college heeft op 30 september 2014 besloten om maatregelen te nemen.

  Lees meer
 • Naturalisatie mevrouw Newer

  Naturalisatie mevrouw Newer

  Afgelopen dinsdag 7 oktober is mevrouw Devi Newer genaturaliseerd tot Nederlandse. Mevrouw Newer is geboren in Urlabari, Nepal. In 2008 is zij in Schalkhaar voor het eerst ingeschreven, vervolgens is ze na een maand verhuisd naar Oosthuizen. Haar man en 3 kinderen (één meisje, twee jongens), zijn al eerder, in 2012, genaturaliseerd.

  Lees meer
 • Onjuiste informatie aanbieding percelen bouwgrond grenzend aan plan Waterrijk

  De laatste weken worden wij als gemeente geconfronteerd met vragen om informatie inzake twee percelen grond die te koop worden aangeboden als bouwgrond. Het betreft de percelen met de kadastrale aanduiding: gemeente Oosthuizen, sectie E, nummers E 161, 162 & 164, grootte 4.88 ha.
  Bij deze aanbieding wordt ten onrechte de indruk gewekt dat deze gronden bestemd zijn voor woningbouw en in ontwikkeling zullen worden gebracht nadat Waterrijk deel 1A is ontwikkeld.

  Lees meer
 • Weekendafsluiting N244/A7 (op- en afrit) in de Beemster

  De provincie Noord-Holland werkt in het weekend van vrijdag 3 tot maandag 6 oktober aan de provinciale weg N244 in de Beemster, nabij de A7. De tweede rotonde wordt definitief omgevormd tot een kruispunt met verkeerslichten. De werkzaamheden leveren verkeershinder op.

  Lees meer
 • Openbare vergadering van de raad van de gemeente Zeevang, dinsdag 7 oktober 2014

  Hierbij nodig ik u uit voor de openbare vergadering van de raad van de gemeente Zeevang op dinsdag 7 oktober 2014, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 24 te Oosthuizen. Voor aanvang van de vergadering is er vanaf 19.15 uur gelegenheid om een kopje koffie te drinken in de kantine van het gemeentehuis.

  Lees meer
 • Nieuwe website verkeerseducatiepunt.nl

  Er is een nieuwe website die een handig overzicht biedt over alle lessen en projecten over verkeer die in de stadsregio Amsterdam worden gesubsidieerd: www.verkeerseducatiepunt.nl. De site is speciaal gemaakt voor kinderopvang en scholen (0-18 jaar) en hun (verkeers)ouders in de stadsregio Amsterdam.

  Lees meer
 • In de finale Let's DO Award met BloemenboxX

  Idee van de BloemenboxX

  De eerste duurzame bloemist van Nederland dingt mee voor de Let's DO Award tijdens de Nacht van de Duurzaamheid op 9 oktober in Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk. Een prijs voor duurzame innovatie in de regio.

  Lees meer
 • Vervanging riolering Seevancksweg

  Bij het vervangen van de riolering nabij het gedeelte Seevancksweg 1 t/m 20 te Oosthuizen hebben er bijkomende werkzaamheden plaatsgevonden, waardoor het asfalteren naar een latere datum is verschoven. Hierdoor gaat de wegafsluiting van het bovengenoemde gedeelte tot en met dinsdag 7 oktober 2014 duren.

  Lees meer
 • Levendige bijeenkomsten over toekomstvisie

  Eind augustus hebben in Oosthuizen, Edam en Volendam drie bijeenkomsten met maatschappelijke organisaties en inwoners plaats gevonden over de toekomstvisie van de nieuwe gemeente. In totaal hebben zo'n 100 deelnemers met elkaar van gedachten gewisseld en suggesties naar voren gebracht.

  Lees meer
 • Renovatie riolering Seevancksweg

  Vanaf maandag 1 september 2014 (week 36) zullen de werkzaamheden ten behoeve van de renovatie van de riolering van de Seevancksweg te Oosthuizen van start gaan.De werkzaamheden zullen niet alleen bestaan uit het vervangen van de riolering, maar ook uit het relinen van een deel van de riolering. Na het vervangen van de riolering zal er voor het gedeelte tussen Westeinde en de Zwanebloemlaan een asfaltverharding worden aangebracht.

  Lees meer

Bezoekadres

Raadhuisstraat 24
Oosthuizen

Postadres

Postbus 1
1474 ZG Oosthuizen
Tel: (0299) 409 409
Fax: (0299) 409 429

E-mail: gemeente@zeevang.nl
Openingstijden
Routebeschrijving

 

Digitale gemeentegids
Digitale gemeentegids
 

 Twitter Gemeente Zeevang

Twitter Zeevang

 

 Link naar informatiepagina met info over voorgenomen fusie met gemeente Edam-Volendam.

Info over de fusie