U bevindt zich hier: Home / Dienstverlening / Wmo-loket

Wmo-loket

Als u gebruik wilt maken van een voorziening, kunt u een aanvraagformulier ophalen bij het gemeentehuis of u kunt het aanvraagformulier downloaden via onze online productencatalogus. Klik op de link in de kolom hiernaast: Wmo voorzieningen, gehandicapten en ouderen, om direct naar de betreffende pagina te springen. Nadat u het hebt ingevuld, stuurt u het formulier naar de gemeente waar het in behandeling genomen wordt. 

 • Zelfstandig deelnemen aan de maatschappij

  In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) staat dat alle mensen moeten kunnen participeren in de samenleving. Mensen zijn hier allereerst zelf voor verantwoordelijk, mocht het zelf niet lukken dan kan de gemeente u hierbij ondersteuning bieden ter compensatie van uw beperkingen.

  De gemeente Zeevang verleent ondersteuning aan inwoners met een beperking op de volgende gebieden:

  • Wonen, zoals aanpassingen als een drempelhulp, traplift of noodzakelijke verbouwingen
  • Hulpmiddelen, zoals rolstoelen
  • Vervoer, zoals collectief (openbaar) vervoer of scootmobiel
  • Hulp bij het huishouden
 • Ik wil een voorziening aanvragen

  Nadat u het aanvraagformulier heeft ingestuurd neemt de gemeente uw aanvraag in behandeling. De gemeente zal vervolgens contact met u opnemen om vast te kunnen stellen of u recht hebt op een bepaalde voorziening. Indien de gemeente niet de kennis in huis heeft om dit vast te stellen, stuurt zij uw aanvraag door naar het adviesbureau. Het adviesbureau neemt vervolgens contact met u op en legt eventueel een huisbezoek af. Aan de hand van de bevindingen en soms een medisch advies, stelt de indicatieadviseur een aanbeveling op voor de gemeente. Als het van toepassing is, zal deze adviseur ook zorgen voor een pasmogelijkheid voor de voorziening waar u gebruik van wilt maken.

  De gemeente besluit uiteindelijk of de voorziening wordt toegewezen en zendt u de uitkomst toe. Door de gemeente wordt dit een beschikking genoemd. Bij een positief besluit zorgt de gemeente dat alles in orde komt. Bij een negatief besluit stuurt de gemeente u een gemotiveerde beslissing van de afwijzing.

  De voorziening kan in natura of in de vorm van een persoonsgebonden budget (pgb) worden verstrekt. Voor voorzieningen in natura heeft de gemeente een overeenkomst met vaste leveranciers.

 • Voorlichtingscampagne ‘Mijn zorg in eigen hand’ van start in Zaanstreek-Waterland

  In februari start de regionale voorlichtingscampagne ‘Mijn zorg in eigen hand’, die tot eind 2014 duurt. Het is een gezamenlijk initiatief van de negen gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland. Het doel: inwoners met een vraag op het gebied van zorg en welzijn informeren over wat de nieuwe werkwijze is bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). 

  Lees meer

Bezoekadres

Raadhuisstraat 24
Oosthuizen

Postadres

Postbus 1
1474 ZG Oosthuizen
Tel: (0299) 409 409
Fax: (0299) 409 429

E-mail: gemeente@zeevang.nl
Openingstijden
Routebeschrijving

 

Digitale gemeentegids
Digitale gemeentegids
 

 Twitter Gemeente Zeevang

Twitter Zeevang

 

 Link naar informatiepagina met info over voorgenomen fusie met gemeente Edam-Volendam.

Info over de fusie